melkban24

melkban24

melkban24

melkban24

معاون وزیر راه و شهرسازی: برای مسکن نمی توان بورس راه اندازی کرد

ملک بان 24

معاون وزیر راه و شهرسازی: برای مسکن نمی توان بورس راه اندازی کرد


مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه وزارت راه به دنبال این است که وام 80 میلیونی مسکن را تمام بانک‌ها بپردازند، گفت: مسکن کالای استانداردی نیست که بتوان برای آن بورس تشکیل داد.
حسین عبده تبریزی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه وام 80 میلیون تومانی مسکن برای واحدهای متوسط و ارزان قیمت مناسب است، گفت: در حال حاضر صندوق پس انداز مسکن تشکیل شده و این صندوق همان صندوق یکم بانک مسکن است که مردم پس از یک‌سال پس‌انداز می‌توانند وام دریافت کند و خانه مورد علاقه خود را خریداری نمایند.
وی با اشاره به اینکه مردم پس از یکسال می‌توانند با سپرده گذاری در این صندوق وام دریافت کنند، افزود: وزارت راه و شهرسازی به دنبال این است که سایر بانک‌ها هم بتوانند به این مساله وارد شوند تا بتوان مساله خرید خانه بویژه برای قشر جوان را از این طریق سر و سامان داد.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مدیریت و تامین مالی با تاکید براینکه بورس مسکن به طور اشتباه تشریح شده است، اظهار داشت: مسکن کالای استانداردی نیست که بتوان برای آن بورس تشکیل داد و هر ساختمان بر اساس شرایط خود نرخی خاص چه در معاملات رهن و اجاره و چه معاملات خرید و فروش مسکن دارد.. چیزی به عنوان بورس مسکن در ایران و دنیا وجود ندارد.
عبده تبریزی با اعلام اینکه مساله بورس مسکن، بد عنوان شد و یکی از نمایندگان مجلس این موضوع را به نحوی نامناسب انتقال داده است، گفت: این طرح نه در ایران و نه در هیچ کجای دنیا قابل اجرا نیست.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا زمینی به مدت طولانی خالی بماند از آن عوارض دریافت می‌شود و فقط مالیات به زمین کار درستی نیست، افزود: بالا بودن قیمت زمین در برخی مناطق کشور واقعیتی است که وجود دارد ولی این مسئله شامل کل کشور نمی‌شود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مدیریت و تامین مالی ادامه داد: دریافت مالیات مستقیم از واحدهای خالی مصوبه‌ای است که مجلس شورای اسلامی داشته و در عمل اجرای این مصوبه بسیار دشوار است و عملکرد در این حوزه نیز بسیار پایین بوده است.
عبده تبریزی با اشاره به میزان بدهی دولت به پیمانکاران، افزود: بدهی بزرگی که دولت یازدهم از دولت نهم و دهم به ارث برده است، به ترتیب از صندوق‌های بازنشستگی، بانک‌ها و پیمانکاران است ولی اولویت پرداخت ابتدا با پیمانکاران، بانک‌ها و بعد صندوق‌های بازنشستگی است.

فروشنده‌ها برای بالا نگه‌داشتن قیمت مسکن چکار می کنند؟

ملک بان 24

فروشنده‌ها برای بالا نگه‌داشتن قیمت مسکن چکار می کنند؟


دنیای اقتصاد نوشت: برخی از فروشندگان مسکن از روشی قدیمی برای بالا نگه داشتن قیمت مسکن در محله‌شان استفاده می‌کنند.
این گروه که جزو فروشندگان پول لازم نیستند و عجله‌ای برای فروش ملک‌شان ندارند قیمتی بیش از قیمت واقعی محله برای آپارتمان‌هایشان تعیین می‌کنند و با تعیین نرخ‌های بالا، قیمت میانگین منطقه را حتی تا یک میلیون تومان در هر مترمربع بالا می‌برند، آنها که خریدن خانه شان برایشان مساله مهمی نیست با این طرفند فقط سعی در مخشوش کردن ذهن دیگر مالکین محل و بالابردن قیمت مسکن در آن محله را دارند.
این در حالی است که به گفته فعالان بازار مسکن قیمت کنونی به کف قیمت نزدیک شده است و افزایش قیمت تا 6ماه آینده پیش‌بینی نمی‌شود. حسام عقبایی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران هم این موضوع را تایید می‌کند و می‌گوید: قیمت‌های کنونی تقریبا به قیمت‌های واقعی نزدیک شده است و بازار مسکن دیگر توان افزایش قیمت‌ها بیش از این را ندارد، بنابراین قیمت‌ها به سمت واقعی شدن پیش می‌رود.
وی با بیان اینکه شاخص‌های زیادی در تعیین قیمت مسکن تاثیرگذار است، می‌گوید: مناقشات بین‌المللی و سیاسی، سیاست‌های پولی و بانکی، برنامه‌های دولت در بخش مسکن، اختصاص منابع و ارائه تسهیلات بانکی، ارائه زمین به سازندگان و دیگر سیاست‌هایی که از سوی دولت به اجرا می‌رسد، می‌تواند نقش زیادی در تعیین قیمت‌ها داشته باشد.
به گفته وی در 6 ماه اول سال 94 بازار مسکن در وضعیت آرامی به سر برده و افزایش قیمت در بازار مسکن را برای 6 ماهه دوم پیش‌بینی نمی‌کنیم، وضعیت فعلی اقتصاد مسکن با توجه به ثبات اقتصادی که در کشور داریم، آرام است و مردم می‌توانند مطمئن باشند که اگر خانه‌ای را فروختند تا چند ماه آینده احتمال اینکه افزایش قیمت وجود داشته باشد، نیست. بنابراین سطح کاذب قیمت‌های پیشنهادی فروشنده‌ها به ناچار با سطح قیمت‌های واقعی تنظیم خواهد شد و بازار مسکن به یک رونق عقلایی که چند سالی است از آن دور است خواهد رسید و به احتمال زیاد تعداد قراردادهای خرید خانه و آپارتمان نیز افزایش چشم گیری خواهد داشت.

اجاره آپارتمان در کدام مناطق تهران در بورس است و چرا؟ عوامل تاثیر گذار بر قیمت اجاره آپارتمان چیست؟

ملک بان 24

اجاره آپارتمان در کدام مناطق تهران در بورس است و چرا؟ عوامل تاثیر گذار بر قیمت اجاره آپارتمان چیست؟


شرح : از زمان های گذشته همیشه عوامل اصلی اجاره آپارتمان را عواملی مانند نزدیک بودن مدرسه کودکان، نزدیک بودن خانه به محل کار، دسترسی به مراکز خرید، بزرگراه ها و مراکز شهر تشکیلی می دادند که البته بیشتر این موارد هنوز هم تاثیرگذار هستند.

در اجاره آپارتمان های مسکونی عوامل بیشتری نسبت به اجاره آپارتمان اداری یا دفاتر کار تاثیرگذار می باشند.

اما برخی عوامل هستند که بر قیمت اجاره آپارتمان ها نیز در مناطق مختلف تاثیرگذارند، عواملی مانند نزدیک بودن به مراکز خرید، دسترسی به بزرگراه های اصلی، وضعیت محیطی منطقه و همچنین فصلی که در آن معامله اجاره ملک صورت می گیرد.

به فرض مثال همیشه اجاره آپارتمان در تابستان ها از دیگر فصل های سال گران تر بوده و آنهم به دلیل سهولت اثاث کشی و تعطیلی مدارس در تابستان است.
ضمناً با افزیش جمعیت و بالارفتن ترافیک شهری هم عواملی مانند دسترسی به بزرگراه های اصلی تهران و وضعیت محیطی آن منطقه از تهران نیز به شدت در تعیین قیمت های اجاره آپارتمان تاثیر گذار است که البته در این بین عواملی همچون خلوتی منطقه، شهرت یا اسم در کردن آن منطقه و روی بورس بودن آن هم یا نزدیکی به مناطق اداری شهر هم می تواند تاثیرگذار باشد.

البته در زمینه اجاره املاک اداری معادله تقریباً چیز دیگری است و در این زمینه معمولاً املاکی که سازه اداری تری دارند، جای پارک مناسب تری دارند و به مناطق اداری اصلی شهر، شعب بانک ها و ... دسترسی بهتری دارند بتبع از قیمت بالاتری برخوردارند.

در آخر هم انصاف مالکین در تعیین اجاره آپارتمان ها و مسکن بسیار شرط است زیرا نرخ منطقی افزایش اجاره در هر سال بین 10 الی 15 درصد می باشد که البته در حالتیکه تورم اقتصادی کمتر از این درصدها باشد می بایست مالکین به نرخ تورم سالیانه نگاه کنند.

با تشکر
ملک بان 24


خبری از افزایش قیمت مسکن‌مهر در پردیس نیست

ملک بان 24

خبری از افزایش قیمت مسکن‌مهر در پردیس نیست


بر اساس اعلام یک مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران شهرهای جدید، قیمت‌های مسکن مهر پردیس تنها بر اساس دستورالعمل‌های شماره یک، دو و سه اعلام شده است و هیچ افزایش قیمتی طبق این دستورالعمل‌ها در کار نیست.
وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده است که به منظور کاهش فشار مالی از دوش متقاضیان مسکن مهر، وزیر راه و شهرسازی پیش از این تاکید کرده بود که مبلغی از متقاضیان بابت خدمات زیربنایی و روبنایی دریافت نشود، این در حالیست که در گذشته بخشی از آورده‌های مردمی برای خدمات زیربنایی هزینه می‌شد.
با توجه به اینکه کلنگ مسکن مهر پردیس دیرتر از سایر شهرهای کشور به زمین زده شد، مشکلاتی پیش روی متقاضیان مسکن مهر این شهر ایجاد شد که هنوز هم در برخی موارد این مسائل از جمله در بحث قیمت‌ها ادامه دارد.
چندی پیش از طریق برخی رسانه‌ها اعلام شد که باز هم مبلغ مسکن مهر پردیس پنج میلیون تومان گران شده است، در همین‌باره احمد اصغری‌مهرآبادی قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر تاکید کرد که هیچ افزایش قیمتی در پردیس لحاظ نشده چون دستورالعمل‌ شماره سه چنین اجازه‌ای را برای افزایش قیمت آپارتمان ها را نمی‌دهد.
وی درباره آخرین روند تکمیل پروژه‌های مسکن مهر پردیس گفت: نسبت به دوره‌های گذشته، روند تکمیل پروژه‌ها در پردیس سرعت یافته است. باید بگویم پیش از این فاز 8 تا حدی متوقف شده بود اما در حال حاضر در این فاز نسبت به گذشته فعالیت‌های بیشتری انجام می‌شود تا خانه ها در موعد مقرر تحویل داده شود.
مهرآبادی اظهار کرد: حتی در شهری مثل پردیس که هزینه ساخت و سازها بسیار بالاست اجازه افزایش قیمت مسکن داده نشده است. با جلساتی که برگزار شد و بر اساس دستور کتبی وزیر راه و شهرسازی، تامین خدمات زیربنایی و شبکه‌ها از منابع داخلی شرکت عمران شهرهای جدید تامین می‌شود که هم اکنون در حال اجرایی شدن است.

2پیش‌بینی از آینده بازار مسکن توسط یک مقام دولتی/افزایش قیمت مسکن در سال 95 و کاهش عرضه مسکن تا سال 96

ملک بان 24

2پیش‌بینی از آینده بازار مسکن توسط یک مقام دولتی/افزایش قیمت مسکن در سال 95 و کاهش عرضه مسکن تا سال 96


پیش‌بینی نمی‌شود که برای سال جاری نیز تعداد پروانه‌ها افزایش یابد، بلکه پیش‌بینی می‌شود همین روند تا پایان سال ادامه‌دار باشد.
مدیرکل اقتصاد و برنامه‌ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی معتقد است:رکود مسکن امسال ادامه دارد اما ممکن است سال آینده اتفاقاتی در این بخش رخ دهد و شاید بازار مسکن بویژه در حوزه خرید و پیش خرید خانه بهبودی را به خود ببیند.
علی چگینی در پیش‌بینی تغییر قیمت و معاملات برای بازار مسکن اظهار کرد: ممکن است سال آینده با توجه به جا افتادن موضوع توافق هسته‎ای و جان گرفتن اقتصاد کشور ، بخش مسکن به سمت مقدار تورم تغییر قیمت دهد اما امسال هیچ تغییر قیمتی رخ نخواهد داد.

وی افزود: بخش مسکن در ایران دوره‎های رونق و رکود را می‌گذراند. بنابراین باید تلاش شود این دوره‌ها عمق رکود کمتر و اوج قیمت در زمان رونق به لحاظ قیمتی ملایم‌تری داشته باشند. چرا که هریک باعث آسیب به تولید کننده و مصرف کننده می‌شود.

به گفته چگینی ، تقریبا 26 ماه است که بخش مسکن در رکود قیمتی و معاملاتی به سر می‌برد. 

وی تصریح کرد: امسال نیز آمارها نشان می‌دهند تقاضا برای ساخت‌وساز چندان تغییر نداشته است و پیش‌بینی نمی‌شود که برای سال جاری نیز تعداد پروانه‌ها افزایش یابد، بلکه پیش‌بینی می‌شود همین روند تا پایان سال ادامه‌دار باشد.
  
مدیر کل اقتصاد و برنامه‌ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: آمارها نشان می‌دهد در دو سال آینده مسکن کمتری عرضه می‌شود، چرا که تولیدات مسکن حدود 18 تا 28 ماه برای عرضه نهایی زمان لازم دارد.

وی اظهار کرد : هنگامی که در سال 93 و 94 پروانه ساختمانی کمتری صادر شود، سال‌های 95 و 96 عرضه کمتری در واحدهای مسکونی صورت می‌گیرد و پیش‌بینی می‌شود که این روند همچنان ادامه یابد و این عرضه کمتر مسکن می تواند بر قیمت نهایی خرید و فروش ملک تاثیر بسزایی داشته باشد.

چگینی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز مسکن در حالت رکود بماند، گرچه این موضوع در بلند مدت چندان خوشایند نیست و تولیدکنندگان کمتر می‌شوند، اما در تابستان امسال قیمت مسکن حتی کاهشی هم بوده‌ است.