melkban24

melkban24

melkban24

melkban24

میمون برای مسکن خوش یمن نبود

بخش مسکن در حالی شمع چهارمین سال رکود خود را اواخر سال ۱۳۹۵ فوت کرد که طی ۱۱ ماه اخیر بیش از یک میلیون فقره تسهیلات به این بخش پرداخت شد.

میمون برای مسکن خوش یمن نبود

به گزارش ایسنا، رکود مسکن چهارمین سال خود را در سال میمون سپری کرد و طی یک سال اخیر بر اساس اعلام بانک مرکزی بیش از یک میلیون تسهیلات به حوزه مسکن و ساختمان پرداخت شده است. اما ظاهرا رقم ۴۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارایه شده تاثیری در رونق دهی به این بخش پیشرو که نبض ۳۵ درصد اقتصاد را در دست دارد ایجاد نکرده است.


بازار مسکن در واپسین روزهای سال ۱۳۹۵ و در شرایطی که پیش بینی می شد با توجه به امضای برجام در نیمه دوم سال جاری وارد فاز رونق شود، همچنان کساد است. آمارها نشان می دهد در شرایطی که طی ۱۱ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۵ بالغ بر یک میلیون و پنج هزار فقره تسهیلات به رقم ۴۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بخش مسکن پرداخت شده، خواب مسکن عمیق تر از آن است که با این ارقام بیدار شود؛ چرا که این بخش در ۹ ماهه ابتدای سال جاری رشد منفی ۱۷.۱ درصد را تجربه کرده و به همین دلیل کمتر کسی حاضر به پذیرفتن ریسک سرمایه گذاری در این بخش است.


فرشید پورحاجت دبیر کانون انبوه سازان در این خصوص می گوید: اگر به رکود مسکن بی‌توجهی شود در آینده نزدیک مشکلات این حوزه دوچندان خواهد شد؛ زیرا با شرایط موجود، تولیدکنندگان و انبوه‌سازان در نهایت به مسیر ورشکستگی می‌روند که در آن صورت جایگزین کردن این فعالان در حوزه اقتصاد کشور بسیار سخت و دشوار است.


بر اساس اعلام بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشور در ۹ ماهه ابتدای سال جاری ۱۱.۶ درصد اعلام شد که عمده آن مربوط به نفت با مثبت ۶۵.۴ درصد بوده است. اما در بخش ساختمان ارزش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان مناطق شهری به قیمت‌های جاری طی نه ماهه نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۴.۳ درصد کاهش دارد. این در حالی است که نرخ رشد ارزش افزوده ساختمان بخش خصوصی حدود منفی ۱۹.۱ درصد برآورد شده است. در نهایت با در نظر گرفتن ارزش افزوده ساختمان دولتی نرخ رشد به بخش ساختمان حدود منفی ۱۷.۱ درصد برآورد شد که پایین ترین رشد در میان بخشهای اقتصادی بود.


آمارها نشان می دهد فصل بهار بدترین اوضاع مسکن با رشد منفی ۲۷.۴ درصد بوده، به دنبال آن در تابستان اوضاع بهبود پیدا کرده و رشد تولید ناخالص بخش مسکن به منفی ۲ درصد رسیده که قرار داشتن در فصل جابه جایی عامل اصلی آن بوده است. سپس در پاییز مجددا بخش ساختمان دچار افت شده و رشد منفی ۲۵.۴ را ثبت کرده است.


تنها اتفاق قابل اتکایی که از نیمه دوم سال ۱۳۹۵ در بازار مسکن رخ داد این بود که نرخ رشد قیمت مسکن شهر تهران با نرخ تورم مقداری به حالت تعادل رسید و سرعت افت قیمت مسکن کاهش یافت. تا جایی که در بهمن ماه متوسط قیمت مسکن شهر تهران ۴.۵ میلیون تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷.۶ درصد رشد نشان داد؛ رشدی که رییس اتحادیه املاک آن را قبول ندارد و می گوید مسکن در سال جاری بیش از چهار درصد افزایش قیمت را تجربه نکرده است.


البته اگر شاخص محاسبه نرخ تورم توسط بانک مرکزی را ملاک قرار دهیم افزایش رسمی ۷.۶ درصدی قیمت مسکن به مفهوم آن است که این نرخ هنوز افت قیمت را تجربه می کند؛ چرا که تورم نقطه به نقطه در بهمن ماه سال جاری ۱۰.۶ درصد اعلام شده است.


با این حال دبیر کانون انبوه سازان نسبت به بازار مسکن در سال ۱۳۹۶ خوشبین است. پورحاجت در این زمینه بیان می کند: در سال ۹۵ حجم نقدینگی دولت که به واسطه مبادلات نفتی افزایش داشته است، بر روی هدفگذاری‌های اقتصادی تأثیرگذاری خواهد داشت و پیش‌بینی می‌کنیم این امر در سال ۹۶، باعث رونق بازار مسکن شود.


وی درباره بحث صندوق‌های پس‌انداز مسکن عنوان کرد: مردم در ۲ سال اخیر به دلیل نرخ سود مناسب، به این صندوق‌ها علاقه‌مند شده‌اند و پیش بینی می کنیم با توجه به ثبت نام های صورت گرفته در صندوق ها در تابستان امسال، در سال آینده شاهد افزایش ورود افراد به بازار مسکن و به تبع آن افزایش معاملات باشیم.


همچنین حسام عقبایی رییس اتحادیه مشاوران املاک می گوید: سال ۱۳۹۵ سال پایان رکود مسکن خواهد بود. البته پیش‌بینی ما این بود که بخش مسکن در نیمه دوم سال ۱۳۹۵ از رونق برخوردار باشد اما لازمه‌اش اصلاح سیاست‌های پولی و بانکی بود که انجام نشد. اگر این اتفاق در سال آینده بیفتد سال ۱۳۹۶ آغاز رونق مسکن است. با این وجود به دلیل اینکه اردیبهشت ماه انتخابات ریاست جمهوری را داریم، اواخر شهریورماه دوره پیش‌رونق مسکن خواهد بود و نیمه دوم سال آینده رونق می گیرد.

واگذاری همه واحدهای مسکن مهر شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در سال ۹۶

جواد حق شناس، دوشنبه در نشست کارشناسی با مدیر کل و معاونان بنیاد مسکن استان فارس در شیراز، با بیان اینکه 93 درصد از این واحدها تا کنون واگذار شده است، اظهار داشت: از مجموع 347 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت که جزو تعهدات بنیاد مسکن بوده است، احداث 312 هزار واحد به اتمام رسیده و واگذار شده است و مابقی تا نیمه نخست سال 96 تعیین تکلیف می شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی، با بیان اینکه برخی مشکلات تعاونی های مسکن و مشکلات طرح های خود مالکی موجب طولانی شدن واگذاری واحد های مسکن مهر شده است، گفت: 14 هزار واحد مسکن مهر در این شهرها باقی مانده که سال 96 تحویل متقاضایان می شود.
این مقام مسئول افزود: برخی از این واحد ها در مجتمع هایی واقع شده است که مشکلات تاسیسات روبنایی مانند مسجد و درمانگاه دارد و احداث این تاسیسات بر عهده بنیاد مسکن نیست اما این نهاد در این زمینه همکاری می کند تا متولیان امر نیز برای انجام این کار اقدام کنند.
حق شناس به موضوع برنامه های حمایتی تامین مسکن از سوی این بنیاد در سال 96 اشاره کرد و اظهار داشت: برای سال آینده 100 هزار واحد در قالب خود مالکی و به صورت خرید، ساخت، اجاره و پرداخت کمک یارانه هزینه اجاره و رهن در اختیار نیازمندان به مسکن قرار خواهیم داد.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن به اجرای طرح های مسکن حمایتی و اجتماعی به صورت خرید و ساخت، اشاره کرد و گفت: تسهیلات در این بخش نیز با نرخ چهار درصد به متقاضایان اعطا می شود.
حق شناس افزود: همچنین متقاضیان اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، نهادهای اجتماعی، کمیته امداد امام (ره)، بهزیستی یا هر دستگاه دیگری می‌توانند با بنیاد مسکن در زمینه خرید یا ساخت مسکن برای محرومان توافق کنند.
این مقام مسئول بیان داشت: در قالب این توافق به سازندگان و خریداران، تسهیلاتی با نرخ سود هفت درصد پرداخت می‌شود.
حق شناس ادامه داد: متقاضیان در کلانشهرها می‌توانند از یک میلیارد ریال وام با بهره هفت درصد برای خرید یا ساخت یک واحد مسکونی استفاده کنند و آن را به مدت 10 سال به محرومان اجاره دهند، مبلغ اقساط این تسهیلات نیز تقریبا معادل اجاره ای که آنها دریافت می‌کنند، محاسبه می شود.
وی، همچنین به احداث واحد های مسکونی با مشارکت دولت اشاره کرد و گفت: اگر دولت زمین در اختیار بگذارد، متقاضیان یا سازمان‌های حمایتی می‌توانند تا 60 درصد این زمین‌ها را احداث کرده و بفروشند و 40 درصد باقی‌مانده را در قالب توافق با بنیاد مسکن به دهک‌های پایین جامعه اجاره دهند.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس نیز در این نشست بر لزوم تامین سرپناه و واحدهای مسکونی مورد نیاز افراد بی بضاعت در جامعه تاکید کرد و بیان داشت: بنیاد مسکن به طور معمول در مناطق شهری متوسط اقدام به احداث مسکن برای اقشار کم درآمد کرده و الگوی کوچک سازی با معماری زیبا را در همه طرح ها رعایت می کند.
عطا الله زمانی، رعایت موازین فنی و مهندسی در طرح های مسکن شهری را نیز بسیار ضروری دانست و گفت: از جمله موازینی که در احداث این واحدها حتما لحاظ می شود، رعایت موازین مقاوم سازی است و اینکه باید در شرایط بروز حوادث طبیعی از مقاومت کافی برخوردار باشند.

هزار واحد مسکن مهر در فاز هشت پردیس افتتاح شد

هزار واحد مسکن مهر در فاز هشت پردیس افتتاح و ۲۰۰ واحد فاز ۹ قدیم تحویل متقاضیان شد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، دقایقی پیش طی مراسمی هزار واحد مسکن مهر در فاز هشت پردیس افتتاح شد و 200 واحد فاز 9 قدیم نیز تحویل متقاضیان گردید.


مدیر عامل شرکت عمران پردیس در حاشیه این مراسم با اشاره به این که تا پایان بهار سال آینده 3 هزار واحد دیگر از فاز هشت آماده افتتاح می شود گفت: برای ساخت واحدهای مسکن مهر به لحاظ مالی هیچ مشکلی نداریم و در رابطه با زیرساخت نیز قائم مقام وزیر از تامین منابع مالی مورد نیاز آن خبر داده است.


در این مراسم معاون وزیر راه و قائم مقام وزیر حضور داشتند.


علاوه بر این واحدها از تندیس امیرکبیر، بلوار غربی امیرکبیر، مسجد محله سبلان، دو مرکز آموزشی، یک باب کلانتری و بوستان بنفشه محله سلبلان نیز رونمایی شد.

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای زیرساخت‌های مسکن مهر

نماینده ویژه وزیر نیرو در امور مسکن مهر اعلام کرد که در نیمه نخست اسفند ماه امسال ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای زیرساخت‌های مسکن مهر در کشور اختصاص یافت.

به گزارش ایرنا، محمدرضا امیرکمالی در نشست شورای تامین مسکن استان البرز  افزود: این اعتبار صرف اجرای پروژه های برق رسانی ، آب رسانی و دیگر خدمات خواهد شد.


وی ادامه داد: از این میزان اعتبار 8 هزار میلیارد ریال به وزارت نیرو و 2 هزار میلیارد ریال به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است.


کمالی بیان داشت: با اختصاص این اعتبار که چهاردهم اسفند ماه ابلاغ شد، برای تامین زیرساخت‌های مسکن مهر در بخش آب و برق و سایر خدمات اقدامات اساسی صورت می‌گیرد.


نماینده ویژه وزیر نیرو در امور مسکن مهر اضافه کرد: برای استفاده بهینه از این منابع نشست‌های توجیهی با مدیران دستگاه‌های ذیربط برگزار شده است.


کمالی با بیان اینکه دولت در سال‌های گذشته از نظر منابع مالی با مشکل مواجه بود ، گفت: بخشی از هزینه‌های مسکن مهر به علت تنگناها تامین نشد.


وی ادامه داد: با بررسی‌های صورت گرفته در چند سال اخیر 3 هزار و 500 میلیارد ریال برای ساخت و تامین برق، آب و گاز مسکن مهر استان البرز پیش‌بینی شده بود که تمام این بودجه محقق نشد.


کمالی گفت: از مجموع این رقم پیش‌بینی شده در بخش آب، فاضلاب و برق مسکن مهر البرز تنها 150 میلیارد ریال تامین شد.


وی خاطر نشان کرد: دستگاه‌های مرتبط در استان البرز باید نیازهای خود را در این حوزه اعلام کنند تا مسکن مهر دراسرع وقت به مردم واگذار شود.

سایت مسکن مهر امام رضا(ع) شهر دماوند به شهرداری تحویل می شود

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران خبر داد:

سایت مسکن مهر امام رضا(ع) شهر دماوند به شهرداری تحویل می شود
به گزارش ایرنا، نادر محمدزاده، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران روز شنبه با سفر به شهرستان دماوند از پروژه های راه و شهرسازی همچون دوربرگردان مهرآباد رودهن، پروژه محور سرهار و .. بازدید کرد. 
وی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران به نشست بررسی مشکلات راه‌ها، مسکن و شهرسازی شهرستان که با حضور نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان و دیگر مسئولان منطقه در فرمانداری این شهر برگزار شد، به پروژه های مسکن مهر امام رضا (ع) دماوند و مهرآباد رودهن اشاره کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: پروژه مسکن مهر از جمله پروژه های اداره راه و شهرسازی بود و با توجه به اینکه شهرداری ها متولی نگهداری شهر هستند، در صدد هستیم که تکمیل نهایی و پیشتیبانی سایت مسکن مهر دماوند را به شهرداری واگذار کنیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه این اقدام در جهت تکمیل و کیفیت بخشی به پروژه های مسکن مهر است، بیان کرد: این اقدام از فروردین ماه سال آینده اجرا می شود و راه و شهرسازی نیز در این زمینه همکاری های لازم را با شهرداری خواهد داشت تا نهایت خدمات به شهروندان ساکن در این سایت ارائه شود.
محمدزاده به تهیه و اجرای طرح جامع تفصیلی و مشکلات پیش آمده در این طرح اشاره کرد و افزود: برخی از تعاون‌های مستقر در شهرهای مختلف دماوند اقداماتی را در این بخش انجام دادند که بعضاً مسیرها از مراجع قانونی و عموماً غیرقانونی پیگیری شده که در نشست امروز تصمیم گرفته شد تا این تعاونی‌ها ساماندهی و تعیین تکلیف شوند. 
وی با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران جهت توسعه شهرها و تقویت زیرساخت های بخش عمرانی و خدماتی در منطقه گفت: شهرداری‌ها برای اداره شهر نیاز به منابع پایدار دارند که واگذاری اراضی دولتی به سرمایه گذاران می تواند موثر باشد.
محمد زاده گفت: امروز در این نشست به سه مورد از تقاضای سرمایه‌گذاران در زمینه‌های درمانی و گردشگری و ... در شهرستان دماوند تصمیم‌گیری شد تا چگونگی سرمایه‌گذاری آنها در منطقه محقق شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه دماوند و فیروزکوه از مناطقی هستند که هنوز دچار آسیب نشدند و این امکان وجود دارد که مدیریت پیرامونی آنها را حفظ کرد، گفت: در این نشست، تصمیم بر این شد تا حداقل برای پیرامون شهر دماوند مطالعه جدی و چشم‌انداز بلندمدتی در نظر گرفته شود تا هدف‌گذاری آینده پیرامون این شهر را پیش‌بینی کرده باشیم و همچنین اقدامات آینده به خصوص در حوزه گردشگری با یک برنامه از پیش تعیین شده صورت گیرد تا دماوند یک نقطه قوتی برای استان تهران در آینده باشد.
لازم به ذکر است، مسکن مهر امام رضا(ع) شهر دماوند 79 هکتار مساحت است و تعداد 5038 واحد دارد که از این تعداد 3413 واحد تکمیل و 2363 واحد تحویل متقاضی شده است.
خدمات روبنایی در این سایت مسکونی، یک مدرسه در بخش آموزشی، تحویل یک قطعه زمین به کلانتری جهت ساخت، احداث دو واحد نانوایی و تحویل چنند قطعه زمین جهت تجاری توسط راه و شهرسازی شهرستان صورت گرفته است.